040 2522559
Eindhoven
040 2522559
Eindhoven

Werkt zo

Werkt
zo

Beeldende
therapie

Helpt
bij

Meer
info

Werkt zo

Beeldende therapie is een op zichzelf staande behandeling, maar kan ook heel goed worden ingezet in combinatie met bijvoorbeeld gesprekken met een andere hulpverlener.

Inzetten wat nodig is

Beeldende therapie is een op zichzelf staande behandeling, maar kan ook worden ingezet als onderdeel van een multidisciplinaire behandeling. Maakt Beeldende therapie deel uit van jouw multidisciplinaire behandeling? Dan zorgen we dat we steeds goed afstemmen en aansluiten op de andere discipline(s). Denk hierbij aan een psycholoog, psychotherapeut of coach. Ook kan Beeldende therapie ingezet worden als overbrugging van een wachtlijst elders of als na-traject na een andere behandeling.

We kunnen met Beeldende therapie aan de slag gaan in verschillende behandelvormen:

Live en online

Consulten kunnen zowel live als online plaatsvinden. Soms kan het dan nodig zijn dat we eerst afstemmen over de mogelijkheden die je thuis hebt om ook ervaringsgericht aan de slag te kunnen gaan. Voor consulten via beeldbellen maak ik gebruik van de e-health-omgeving van Therapieland. Dit werkt laagdrempelig en veilig.

Individuele behandeltrajecten

Beeldende therapie op maat

Behandeltraject bij diverse klachten.
Middels beeldende oefeningen krijg je grip op hetgeen moeilijk is te voelen of te verwoorden. In de oefeningen kom je jezelf tegen, ontdek je nieuwe kanten van jezelf en kun je oefenen met nieuw gedrag.

Beeldende therapie met ACT

Accepteren wat er is en gaan voor wat jij wilt.
Middels beeldende oefeningen en metaforen ontwikkel je meer psychologische flexibiliteit. Je gedachten krijgen minder macht en er ontstaat meer ruimte om te doen wat wél kan.

Beeldende therapie met Schematherapie

Ontmantelen van je belemmerende patronen. Middels de beeldende oefeningen ontdek je welke modi en schema’s ten grondslag liggen aan jouw patronen. Belemmerende schema’s en modi worden uitgedaagd en gezonde modi worden gestimuleerd, zodat je kunt ervaren hoe het ook anders kan.

Beeldende therapie met CSR®-methode

Aan de slag met je stressklachten.
Middels concrete oefeningen en informatie voor thuis leg je de focus weer op herstel. Daarna onderzoeken we hoe je in de toekomst anders kunt omgaan met stress en stressvolle gebeurtenissen.

Een behandeltraject iets voor jou?

De meeste mensen wachten lang voor ze uiteindelijk hulp inschakelen of hebben al veel geprobeerd maar zijn nog niet waar ze willen zijn. Toch kan je twijfelen of je met of zonder hulp verder moet. Om te onderzoeken of een behandeling bij mij passend voor je is, kun je je aanmelden voor een intake.

Groepstrajecten

Groepstraject chronische klachten en ACT

 

Het is nog niet gepland wanneer het eerstvolgend groepstraject start (2de helft van 2024).

Lees meer

Groepstraject ACT bij chronische klachten 

Lees alle inhoudelijke informatie over het lopende traject in deze PDF.

Praktische informatie

Het programma bestaat uit één à twee individuele intakegesprekken en acht groepsbijeenkomsten met maximaal zes deelnemers. Eventueel kunnen naast het groepsprogramma nog individuele afspraken plaatsvinden.

We komen bij elkaar op woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur  in de praktijk van Jerome Korse op Strijp-S in Eindhoven.

Met een verwijsbrief van je huisarts voor BGGZ wordt het programma geheel of grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar.

Inschrijven kan vanaf nu.

Je kunt een mailtje sturen naar voor een terugbelverzoek. Hij belt je dan zo spoedig mogelijk terug om eventuele verdere vragen te beantwoorden en om je inschrijving definitief te maken.

 

 

Verlatings-/bindingsangst op basis van Schematherapie

Voorlopig staan er geen nieuwe groepen gepland.

Een groepstraject iets voor jou?

Een groepstraject heeft als voordeel dat je veel herkenning gaat vinden bij de andere deelnemers. Zij begrijpen als geen ander hoe het is, maar kunnen soms ook een voorbeeld zijn van hoe je op andere manieren met je klacht om kunt gaan. Daarnaast is de groep een weerspiegeling van het echte leven waarbij er ook in de interactie onderling al allerlei patronen zichtbaar worden. Twijfel je? Om te onderzoeken kun je je aanmelden voor een intake.

Check-ups

Energie check-up

Een pas-op-de-plaats bij stressklachten.
Ontdek hoe je er nu écht voor staat op het gebied van stress.

  • Vragenlijstonderzoek Stressklachten van CSR®
  • 2 oefeningen voor thuis
  • 2 (online) consulten

Lees meer

Om een zo compleet mogelijk beeld te krijg adviseer ik om ook een psycho-fysiologische meting* bij de Energie check-up te betrekken. Bij de psychofysiologische meting* wordt met behulp van biofeedbackapparatuur gemeten hoe jouw lichaam reageert op mentale inspanning en ontspanning. Hoe hoog loopt de spanning op? In welke mate is je lichaam (nog) in staat om daarvan te herstellen? Hoe en waar reageert jouw lichaam hier het meest op?

* De psycho-fysiologische meting en HRV meting vindt plaats bij een gespecialiseerde collega.

Een check-up iets voor jou?

Ben je (nog) niet op zoek naar behandeling maar wil je snel inzicht krijgen in hoe je er voor staat en waar je nog wat aan te pakken hebt? Doe dan een check-up. Een check-up is geen behandeling, maar een (vriendelijke) confrontatie met jezelf en wat je nog verder wilt ontwikkelen. Daarnaast krijg je een passend advies over hoe je verder kunt.

Toolbox

Als beeldend therapeut heb ik verschillende methodieken in mijn toolbox. Ik blijf mij steeds bijscholen en bijleren en maak bij alles de vertaling naar de Beeldende therapie. De volledige inhoud van de toolbox is hier onmogelijk te benoemen. Een aantal methodieken die veel gebruikt worden: