Dit is
Sanne.
In mijn praktijk ben ik het beste op mijn plek, met de cliënten, tussen de beeldende materialen. Onderzoeken, uitproberen, grenzen verleggen en loslaten.
Ik hou ervan om van perspectief te veranderen om iets van een andere kant te kunnen bekijken.
Ruim 20 jaar geleden vond ik het lastig om de keuze te maken tussen werken met mensen of werken met kunst. Ik koos voor de kunstacademie en daar achteraan een eerstegraads docentenopleiding. Toen ik daarna in het Voortgezet Speciaal Onderwijs ging werken, ontdekte ik de kracht beeldend werken om een ander zich te laten uiten, afleiden, ontspannen of uitdagen. Ik kon niet anders dan de opleiding Creatieve Therapie in deeltijd te starten.
Daarna heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Allemaal hadden ze gemeen dat het zich uiten in woorden om diverse redenen lastig was, vooral wanneer het over moeilijke emoties of ervaringen gaat.
In 2011 ben ik gestart met mijn praktijk als zelfstandig gevestigd beeldend therapeut en heb ik een netwerk opgebouwd met samenwerkingspartners die een perfecte match zijn. Omdat ook het lesgeven me niet helemaal losliet, zorg ik dat ik jaarlijks ook wat kleine opdrachten uitvoer voor bijvoorbeeld het Ministerie van Onderwijs en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Maar in mijn praktijk ben ik het beste op mijn plek, met de cliënten, tussen de beeldende materialen. Onderzoeken, uitproberen, grenzen verleggen en loslaten.
Je zou mij een beelddenker kunnen noemen. Ik zie snel plaatjes bij taal, soms een schema, soms een andere manier om de boodschap te versterken door een visuele vertaling. Dit werkt niet alleen voor mijzelf sterk in het begrijpen, doorzien en onthouden, maar ook voor mijn cliënten. Ik ben ook dol op experimenteren, het resultaat loslaten, waardoor je eigenlijk weer in een onbevangen toestand gewoon kunt ervaren, mag spelen.
Ik heb een grote affiniteit met leren, dus ik gun mezelf regelmatig weer extra scholing. Hierdoor heb ik een volle toolbox aan benaderingswijzen, methodieken en oefeningen in mijn bezit. Maar vooral de methodieken van ACT, Schematherapie en de CSR®-methode zet ik veelvuldig in. Ik vind het daarin noodzakelijk om steeds af te stemmen op de behoefte van de cliënt om op maat te werken.
Enkele andere weetjes over mij
Klachtenregeling
De praktijk voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Mochten er onverhoopt klachten zijn over de behandeling dan bekijk ik die graag samen. Komen wij er samen niet uit dan kunnen we gebruik maken van de klachtenfunctionaris van de NFG. Op de website van de NFG lees je hoe dit in zijn werk gaat.